woensdag 24 februari 2021

Ongewenste toestanden

Toen ik via een webshop twee montagebeugels wilde kopen voor de kast die we gisteren gekocht hebben, kreeg ik plots te maken met betaalproblemen. Het lukte me niet meer om via Ideal te betalen. Ik heb van alles en nog wat geprobeerd, maar telkens kreeg ik de mededeling, dat de verbinding niet correct zou zijn. Ik gebruik namelijk al jaren een reader met een kabeltje. Tot vorig weekend kon ik wel via Ideal betalen. Het vreemde was, dat ik met dezelfde aansluiting wel kan telebankieren. Ik heb de software opnieuw gedownload en later ook nog die van de browser die ik gebruik. Ook nog een ander kabeltje ingezet, maar niets hielp. Het telebankieren lukte in alle gevallen wel nog steeds.

Vanmorgen heb ik de bank maar gebeld. Wat bleek? Ik moest zonder kabeltje de reader gebruiken! Er was wat softwarematig veranderd, zonder dat ik het wist. Er was ook geen bericht gestuurd over de verandering. Lekker dan!
Vanmorgen kreeg ik de bestelde ophangbeugeltjes bezorgd. Toen er aangebeld werd, zag ik de bezorger met een grote doos. Ik dacht nog : "Wat is dat nou?" Na ontvangst bleek het setje beugels in die grote doos te zitten met opvulling. Ik voelde me wel een beetje schuldig vanwege al dat papier en karton. Het milieu wordt toch weer extra belast.