zaterdag 20 februari 2021

Extra contactdozen

Nee, het gaat niet over uitbreiding van het aantal vrouwelijke telemarketeers. Al zijn de meesten best wel aardig. Vorig jaar heb ik het vermogen van de Senseo gehalveerd, zodat we dat apparaat ook in de bus kunnen gebruiken. Zonder dat er stoppen doorslaan. Zo'n extra elektrisch apparaat heeft uiteraard ook een contactdoos nodig. En die hadden we dus niet. Tenminste, niet zo dicht bij het apparaat. Er staan twee machines op het aanrechtje : de Senseo en de waterkoker. Beide hebben een vrij kort snoer. De waterkoker spant de kroon. Toen ik de camper aan het schoonmaken was, heb ik even wat staan brainstormen over de aansluiting van de beide apparaten.
Onder de overkapping was het rond het middaguur al 20 Celsius! Dus daar heb ik in gezelschap van Fenna wat zitten prutsen. Gezellûg!
Het resultaat van mijn overpeinzingen is een kort verlengsnoer met een blokje met drie geaarde aansluitingen. Een extra is nooit weg. Het blokje zelf heeft ook een schakelaar. Van het blokje heb ik eerst het snoer op maat ingekort. Dan kan ik het beter wegwerken. De gegoten stekker heb ik vervangen door een los exemplaar. Met behulp van twee stripjes die ik op het blokje geschroefd heb, heb ik het geheel tegen de houten lijst van het 'keukenraam' geschroefd. Het rolgordijntje kan er mooi achterlangs. Natuurlijk heb ik vooraf de behuizing goed gecontroleerd, om te voorkomen dat de schroefjes onder spanning komen te staan of iets zouden doorboren. Ze staan op afstand van de bedrading en aansluitingen. Veilig dus. Het kort stukje snoer heb ik vastgezet, zodat het wat netter staat. Sonnepon zal ook wel blij zijn na het gedoe van vorig jaar.