vrijdag 26 februari 2021

Verkiezingen 2021

Na de langdurige periode van afbraakpolitiek van de VVD ligt de economie op haar gat. Vreemd, want ik herinner me nog de tijd waarin het juist VVD'ers waren die als 's lands economen de boel enthousiast aanzwengelden en lieten groeien. In die periode stond een van de V's nog voor vrijheid en de D voor democratie. Nou, afgelopen jaren is daar niets van gebleken. De VVD heeft schijt aan het volk. Dus de andere V staat voor Volksverlakkerij. De VVD heeft met toestemming van het christelijke  CDA en dito CU  ons van alle kanten genaaid. Met de zorg voorop, gevolgd door de slachtoffers van de aardbevingen in Groningen, de Toeslagenaffaire en de ondernemers in ons land uitgezonderd de KLM.

Mijn stem is vooral bedoeld om het coronabeleid weg te stemmen. En volgens mij daarmee het 'gevaarlijke virus' en de varianten ervan. Ik hoop op die manier de ontwrichte maatschappij  / het sociale leven en de economie weer te herstellen. Dan kunnen we ons weer normaal gedragen, zoals menige minister en leden van het koninklijk huis dat doen. Voor hen gelden al die maatregelen immers niet. Als zij betrapt worden, komen ze er met een 'sorry' van af. Wij moeten boetes betalen.
Dat de verkiezingen voor de deur staan is te merken. Plots draait Rutte en de VVD de koers 180 graden om. De VVD lijkt plots mijn partij te zijn. Eerst zelf flink regels verzinnen en doorvoeren en dan roepen dat ze niet deugen. Er zullen wel meer van die verkiezingsstunts volgen. Sneue mensen die daar intrappen. Een kwestie van lessen trekken uit het (stem-)verleden.