zaterdag 27 februari 2021

GGD is watching us

Vanmorgen viel er een envelop in de bus. Niet op naam, maar 'Aan de bewoners van' met ons adres. De brief roept ons op alsnog naar de covid teststraat te gaan om ons daar te laten testen. We hebben een week of wat al een oproep gekregen, maar die hebben we genegeerd. Testen, het speeltje van Rutte en De Jonge, heeft geen enkele zin. Het is wel opvallend dat de GGD blijkbaar op adresgegevens controleert. Krijgen we na deze herinnering straks een aanmaning? En als we dan nog niet reageren, komt er dan een deurwaarder, die onze spullen in beslag gaat nemen?
Het is natuurlijk van de gekke, dat straks misschien een grondrecht plots alleen een recht is voor mensen die zich hebben laten vaccineren vanwege Corona. Ik bedoel, is zo'n grondrecht dan opeens geen grondrecht meer? Let op, de rechtstaat wordt nog steeds stiekem ondermijnd.
Het valt dus allemaal erg tegen met het grootschalige testen hier in Dronten. Er is nog geen 10% van de opgeroepenen gekomen. Onder het aantal getelde mensen zijn ook mensen die niet eens inwoner van Dronten zijn. Hoeveel van hen meer dan een keer getest zijn, wordt ook niet verteld. Ze doen hun best maar met hun cijferwerk. Steeds meer mensen geloven niet meer in dit beleid en hebben geen vertrouwen in de GGD.