woensdag 10 februari 2021

Gratis en niet voor niks

Zo, ik heb maar eerst voor mezelf een beker chocomelk gemaakt. Ik heb daartoe het water in de waterkoker aan de kook gebracht. Volgens een recent bericht wordt het opnieuw (dus niet overnieuw) koken van gekookt water afgeraden. Het zou slecht voor de gezondheid zijn. Blijkbaar studeren er nog steeds mensen af.
Na de ochtendrituelen heb ik als eerste mijn e-mail bekeken. Ik kijk 3x per dag in mijn elektronische brievenbus. Dat zouden er meer moeten doen. Ik ken al aardig wat bedrijven, die wel een e-mailadres op hun website vermelden maar nooit in hun In-box kijken. Ze zeggen het nota bene zelf!
Kranten lezen via het web doe ik ook. Ik krijg bij veel kranten niet alle artikelen te zien. Pas als ik betaald heb. Geen probleem, want die artikelen vind ik ook elders. Gratis en niet voor niks. Zo lees ik dat de nieuwe president van Amerika al weer oorlogstaal gebezigd heeft. Dit keer jegens China. Daar gaan we weer, na vier jaar stilte. De Senaat heeft ook gestemd voor een afzettingsprocedure van Donald Trump. Ik dacht dat Trump al weg was, dus niet. De Democraten hebben de afgelopen bijna 5 jaar bijna la hun tijd en energie gestoken in het wegjagen van Trump. Zelfs nu Trump afgetreden is, blijft men op hem als president jagen. Wat een zielige vertoning. Ga wat doen aan de bestrijding van de armoede, de criminaliteit en de smerige bende in jullie steden. Lijkt mij zinvoller.
In een ander krantenartikel las ik dat men in Duitsland overwogen heeft om een waar angstscenario te hanteren als basis voor het Coronabeleid. Compleet met enge beelden van lijdende patiënten. Typisch dat er na zo'n 80 jaar nog steeds mensen rondlopen met dit soort ideeën. Hoeveel een patiënt betaald zou krijgen voor zijn 'optreden' in het scenario is niet bekendgemaakt. Of wilde men beelden uit WO2 gebruiken? Ja, ik weet het niet hoor. Er verschijnen tegenwoordig zoveel beelden die veel eerder gemaakt zijn in andere omstandigheden. Terreur van de angst dus. Mijn lieve moeder legde ook een afgrijslijke lijdensweg af na een hartoperatie. Dus een hartoperatie is levensgevaarlijk, dodelijk? Houd toch eens op met die terreur!
Duitsers zijn overal nog al 'gründlich' in. Het angstscenario is er een uit WO2. Dat is een keer geanalyseerd en grote delen zijn er al van in gebruik. Ook door onze regering. Dus zoveel verschil is er niet.
Tot slot lees ik een advies niet te snel op het ijs van open water te schaatsen. Ik dacht : "Dat is toch buiten de bebouwde kom? Daar mag je toch vaak 80 km / uur?😜