woensdag 17 februari 2021

Op goed geluk

Een extra coronawet is zo geregeld. De slachtoffers van Groningen, de Toeslagenaffaire en de Indische kwestie moeten jarenlang vechten en afwachten.
Als Sonja naar haar favoriete tv programma's kijkt, zit ik achter mijn laptopje te luisteren naar muziek of wetenswaardigheden te lezen of te bekijken. Zo kijk ik graag naar reparatie- en constructiewerk en sport. En natuurlijk de video's waar ik hartelijk om moet lachen.

Omdat ik toch benieuwd was naar de uitspraak van de rechter inzake de Avondklok, verruilde ik mijn plekje achter de laptop voor die op de bank.
Omdat ik wat langer bleef hangen, zag ik een stuk van het tv programma waarin mensen met elkaar trouwen zonder elkaar eerder ontmoet te hebben. Mij viel het gedrag van twee mannen op; Bert en Mick. Vreemde mannen die nauwelijks interesse tonen in hun partner. Ik bedoel dan in hun persoontje. Ik verwachtte een soort verkeringstijd. Bert komt over als een puber met zijn rare en soms nare, vrouwonvriendelijke opmerkingen en zijn enge handjes die hij niet kan thuishouden. Brrr! Van mij had zijn partner hem al na de eerste keer een klap in zijn gezicht moeten geven. Zijn opmerkingen waren ook erg puberaal. Bert kan beter vrijgezel blijven, dat zou in elk geval een vrouw veel ellende besparen. Tja, en dan Mick. Van dikke mik was geen sprake. Wel van desinteresse in zijn partner. Raar hoor. Ik verwachtte dat hij heel nieuwsgierig zou zijn naar wie zij nu eigenlijk is. Maar nee. Ze zijn nog een beetje jongen en een beetje man.