dinsdag 18 december 2018

Wintermoe?

Volgens mij begin ik nu al last te krijgen van de winterperiode. Het is erg somber de laatste tijd. Ik word er wat depri van. Of zijn het de jaren die gaan tellen? Ik heb het vaker koud dan voorheen. Onvoorstelbaar dat ik zo lang op de motor gereden heb. Ook in de winter, als het niet glad was. Toen deerden de koude en nattigheid mij niet. Maar dat is nu anders. Heel anders.
Als ik met deze temperatuur zonder petje of muts naar buiten ga, dan word ik geheid verkouden. Ik merk ook dat mijn conditie geleidelijk terugloopt. Vooral als ik op de fiets zit te trappen. Ik schakel veel vaker dan voorheen. Voorheen bleef de versnelling bijna onaangeroerd. Ik heb wel nog steeds de neiging om flink door te trappen als ik alleen rijd. Dat deed ik vroeger ook al. Toen had ik meer conditie. En adem. Ja, adem. Ik merk dat mijn longfunctie minder is. Dat komt waarschijnlijk door mijn (ouderdoms) astma. Ik ben daar uitvoerig op getest. De test kende onderdelen, waarvan ik tijdens het uitvoeren ervan dacht mijn laatste adem te zullen uitblazen. Die deden behoorlijk pijn aan mijn longen.
Mijn lijf produceert soms vreemde krakende geluiden. Helaas is de WD40 niet geschikt voor dit soort smeerwerk. Na lange tijd doet mijn linkerschouder weer vervelend. Spierpijn. Maar voor de rest ben ik zo gezond als een vis..... Denk ik.