maandag 3 december 2018

De plaat poetsen

Het werd weer eens tijd. Ik heb de kookplaat maar weer eens gepoetst. Elke avond, na het eten en de afwas, neem ik de plaat af. Zo blijft ook de kookhoek schoon. Het is nog geen 5 minuten werk. Dat liever, dan een keer in de zoveel tijd een halfuur bezig te moeten zijn. Ik let daarbij trouwens ook op de gaspitten. Als ze bruine brandvlekken krijgen, gaat de staalwol er overheen.
Een vrouwelijke officier die op de Britse atoomonderzeeƫr Artful gestationeerd was, heeft ook de plaat gepoetst. Ze heeft tijdens een gevecht(!) klappen gekregen en viel op haar plaat. Ze kreeg slaag van drie mannelijke collega's (ook officieren) van een andere onderzeeboot, de Ambush. Tja, als je tot de zeer weinige vrouwen bij de dienst behoort, heb je al heel snel te maken met mannen. De vrouwelijke officier is met een gebroken kaak afgevoerd. Een aantal jonkies schoot de vrouw te hulp, maar kregen ook klappen.
Hr.MS. Tijgerhaai
Hier gaat men ook vrouwen toelaten op onderzeeboten. Hopelijk krijgen ze de instructie om enkel met elkaar te knokken en niet tegen mannen.
En toch.... toch vind ik het zeer bedenkelijk dat personeel dat verantwoordelijk is voor o.a. atoomwapens zich zo gedraagt.