maandag 10 december 2018

Wakker liggen

Dat was een vreemde ervaring. Rond half drie vanmorgen (of vannacht?) was ik klaarwakker! Ik wist niet wat ik meemaakte. Ik had het gevoel volledig uitgerust te zijn en kon zo uit mijn warme nest stappen om aan de slag te gaan. Dat heb ik niet gedaan. Ik heb nog maar eens het weekend de revue laten passeren en aan de komende komende week gedacht.
Het was gisteren erg gezellig. We hadden familie op bezoek. Sonja had zaterdag erwtensoep gemaakt, dus dat was smullen geblazen. Het bezoek had lekkers meegenomen, o.a. een taartje, dat heerlijk smaakte! Ik heb Jan de loods laten zien. Hij kent de verhalen en was benieuwd naar de werkelijkheid. Dus heb ik hem een rondleiding gegeven.
Zaterdag was ik ook even daar om wat kleine dingen te doen en een paar dozen in te pakken. 's Avonds, toen ik rond half elf Fenna uitliet, werden we overvallen door rukwinden en een forse bui. Vooraf had ik nog even naar buiten gekeken, toen was het nog rustig en droog. We waren krap 50 meter van huis toen het losbarstte. Fenna had grote moeite op haar poten te blijven staan. We kwamen zeiknat weer thuis!
Ik ben van plan onze mini kerstboom te installeren. Sonja heeft de boom in pot versierd en ik ga de verlengkabel aanleggen. Samen tillen we dan het boompje op z'n plek, in het tuintje recht voor het raam van de huiskamer.
Vanmorgen, tijdens de 'koffiepauze' ontving ik een pakketje. Ik keek er van op, want ik had niets gekocht. Toen ik het opengemaakt had, sprong Willem Bever eruit met een felicitatiekaart! Een erg leuk en lief presentje van mijn broer en zijn vrouw. Dank jullie wel!!