dinsdag 11 december 2018

Alleen maar snoeien

lekker kaal
Vanmorgen heb ik me weer zinvol ingezet. Omdat het gft afval morgen opgehaald wordt, ben ik de andere helft van een stuk tuin gaan kaal snoeien. Het gaat om een klimop, een paar braamstruiken en een rozenstruik. Het was daar een jungle geworden, die ik twee weken geleden al voor de helft weggesnoeid heb.
De zon scheen en het was en bleef droog. Ik ben eerst met de grote snoeischaar aan de gang gegaan om de zeer dikke takken van de braam- en de rozenstruik te lijf te gaan. Ik gooide het snoeiafval direct over het haagje op het voetpad ernaast. Daar had ik ook de kliko klaargezet.
een restje klimop
Toen ik het tuintje kaal had, ben ik op het voetpad het afval in kleine stukken gaan knippen. De dikke takken deed ik natuurlijk met de grote snoeischaar, die Sonja vorige week of zo voor slechts 5 euro ergens op de kop wist te tikken. Gloednieuw! Nou, die schaar deed zijn werk uitstekend en heeft deze ochtend zijn geld meer dan terugverdiend. De grote zwaardere stukken deed ik eerst, zodat er bij het legen van de bak meer druk van onderen zal ontstaan. Daarna waren de kleinere takken de klos. Dat was een klusje met de blik op oneindig en het verstand op nul. Het was weer een aardige stapel, maar daar word ik niet zenuwachtig van. Gewoon doen. Het duurde anderhalf uur voordat alles in de kliko lag. De klimop kon ik grotendeels van de muur trekken. Zo'n plant is de pest voor de gevel. Alleen bovenin bleef wat jong spul kleven. Dat wordt dus een gevalletje ladder klimmen.
Ik kon dit keer gewoon doorwerken, want er kwamen geen buurtbewoners een praatje maken.