maandag 17 december 2018

Het vaasje van Rutte

De open brief van Rutte in het AD heb ik met een glimlach en hoofdschuddend gelezen. Het is immers het tijdperk Rutte, dat voor veel spanningen in de maatschappij heeft gezorgd. Voor het vaasje zorgen? Nee, dat mag niet want dan ben je een nationalist, een racist of een vreemdelingenhater of een populist of een nare socialist.
Het feit dat iemand tot 240 uur taakstraf is veroordeeld vanwege het uiten van haar mening (ze was als voorstander van Zwarte Piet niet eens bij de blokkade aanwezig en had daartoe niet eens een oproep gedaan), terwijl iemand anders die iemand doodgereden heeft 'maar' 180 uur taakstraf krijgt, geeft ook aan hoe bizar het in ons landje aan toegaat.
De kinderachtige opmerking over Engeland is louter bedoeld om de kritiek op de EU (en dus zijn baantje) te temperen. Rutte zegt hiermee wel hoe hij de gewone mens zoals ik ziet : dom.
In veel beschreven gevallen heeft Rutte het zelf veroorzaakt en wijst nu naar de inwoners van dit land. Dat het land uiteindelijk stuk kan gaan is duidelijk. Dat is te wijten aan de ikke-politiek van Rutte c.s. Al met al heeft de brief mij enkel bevestigd, dat Rutte heel erg ver van de realiteit staat en zichzelf paginagroot een brevet van onvermogen heeft opgeprikt.