dinsdag 11 december 2018

Miljarden

Toen Rutte de dividendbelasting wilde afschaffen kon dat, omdat er blijkbaar miljarden over waren. Nu de Brexit moeizaam verloopt waarschuwt hij ons, dat die situatie ons miljarden kan gaan kosten. Ik zou zeggen : gebruik het geld maar van de dividendbelasting. Er was blijkbaar een ruimte van miljarden, dus waar maak je je druk om?
Meneer Macron is door de knieën gegaan voor de Gele Hesjes. De laatste protesteren tegen zijn beleid. Hoewel, Macron is maar een beetje door zijn knieën gegaan, want de aangekondigde maatregelen zijn duidelijk zoethoudertjes. De demonstraties van de Gele Hesjes kost de Franse economie miljarden, zo treurt een minister. Bezint eer gij begint.
Het is en blijft een raar fenomeen, onze westerse democratie. Wie van de burgers stemt er voor een belasting of accijnsverhoging? Niemand toch. En toch doet de regering zoiets. Macron geeft toe dat het ook zijn schuld is. Nou, dat is in elk geval wat positief. Ik vind het wel jammer en onacceptabel, dat tijdens de demonstraties veel schade toegebracht wordt aan andermans eigendommen. Rutte stelde dat wij allemaal een geel hesje aan hebben. Nou Mark, wees maar trots op je brevet van onvermogen.