vrijdag 28 december 2018

Gewoon mijn ding doen

Zoals wellicht begrepen, heb ik weinig op met al dat klimaat- en milieugedoe. Geldklopperij, volksmennerij en bedrog. Tegengeluiden worden niet getolereerd. Dat maakt voor mij het hele gebeuren al verdacht; de leugen regeert. Neemt niet weg dat ik gewoon mijn eigen weg volg, om ons milieu mooi en schoon te houden. Vandaag heb ik wat zwerfvuil opgepakt en in de juiste kliko gegooid. Ik stap meestal op de fiets als ik hier een boodschap moet doen, tenzij ik iets groots ga halen of wegbrengen.
Ik laat de motor van de auto niet onnodig draaien en dump geen chemisch afval. We hebben bewust gekozen voor viertaktblokjes onder onze gemotoriseerde tweewielers. Naar de milieustraat rijden vinden we geen probleem. We scheiden het afval. We doen zuinig met energie. Ook omdat we het niet echt breed hebben en de lasten alsmaar stijgen. We nemen geen plastic tasjes aan. We hebben weer die ouderwetse boodschappentas in gebruik.
We gooien nauwelijks etensresten weg. Iets wat we vanuit onze opvoeding hebben meegekregen. En als het er toch van komt, dan zijn er nog de hond, kat en de vogels. Tenminste, als het voedsel niet schadelijk (zout!) voor ze is.
Neemt niet weg, dat wij ook zo onze pleziertjes hebben. Zoals de bbq, een vliegreis en trip met de camper enzovoort. Ach, het is net als met eten : met mate en op een aangename manier. Zonder kans op anorexia. Dus ik blijf gewoon mijn ding doen anders mag ik straks helemaal niets meer.