donderdag 27 december 2018

Het jaar 2018

Hoogte punt van 2018 was wel mijn terugkeer naar Curaçao. Ik heb een lang gekoesterde wens, die uitdraaide op een missie, in vervulling zien gaan. Ik zou best nog een keer terug willen, maar dan louter als toerist. Naar hetzelfde hotel graag, dat kwam geheel tegemoet aan onze manier van verblijven. Een ander hoogtepunt was mijn 70 ste verjaardag. Dat ik zover heb mogen komen. Ik ben er erg blij mee.
De tweede helft van het jaar hebben we ons bijna volledig ingezet om onze kinderen te helpen. Ze maken moeilijke tijden mee. Ook al zijn ze dan volwassen en op eigen benen staan, als ouders heb je nog steeds je verantwoordelijkheden.
...het rode stipje gaat de wereld redden...
Het afgelopen jaar ging het ook veel over doorgeslagen netheid en schizofrene linkse figuren. Onze cultuur komt alsmaar meer onder druk te staan. Vreemd genoeg gaat men hierbij volledig voorbij aan de democratie. Een handjevol schreeuwers en dreigers bepalen wat wel en niet (meer) mag. Ach ja, de kinderen die altijd alles kregen wat ze wilden, enkel werden geknuffeld en beschermd, zijn de volwassenen geworden met een mentaliteit van 'ik heb het recht, het komt mij toe!"
Naast mannen en vrouwen zijn er ook nog genderneutrale mensen gekomen. Ze waren er al, maar zaten in een andere kast. Zeggen ze. Rest nog onze politici? Die vormen immers ook een apart slag volk. Ik zeg maar zo : wat een piemel heeft is een man en de rest is vrouw. Klaar.
"We gaan ze halen" een typisch Nederlands gebeuren van overgevoelige mensen die de wereld willen gaan redden. Denken ze. Het was al moeilijk om een bus rijdend te houden. Misschien ook een manier om hen duidelijk te maken, dat het allemaal niet zo gemakkelijk gaat als zij denken.
En dan is er nog onze overheid, die ook het afgelopen jaar ons ook flink geplukt heeft en ons heeft laten weten dat we nog meer geplukt gaan worden. Men wil onder het mom van het wereldklimaat meer belastingen gaan innen. Eerst maar dit jaar afmaken. Figuurlijk. En wat het nieuwe jaar betreft : vergeet niet eerst de weegschaal 5 kilogram terug te draaien.