donderdag 20 december 2018

Hoe dan?

De regering wil dat mensen langer blijven werken. Veel werknemers zien dat niet zitten. De werkgevers geven de voorkeur aan jonge werknemers. Het ontslagrecht wordt versoepeld, zodat de werkloosheid zal afnemen (??).  Het gaat goed met de economie, terwijl de armoede groeit. Iedereen gaat erop vooruit, maar de kosten stijgen, terwijl de inkomens gelijk blijven of zelfs dalen.
We moeten van het gas af, terwijl de (steenkool gestookte) energiecentrales op gas overgaan en de olie-industrie meer investeert in gas. En in het geniep wordt een gasleiding aangelegd tussen Rusland en Europa. Tot groot verdriet van Trump.
Het reclamehondje Frekkel (Staatskloterij) werd vroeger verwaarloosd. Nu wordt het door nb een overheidsinstantie misbruikt als onderdeel van een verdienmodel.
Veel politieke angsthazen zijn als de dood voor Rusland. Dat land kan Europa met gemak militair wegvagen. En toch gaan al die kleine ukken dagelijks de Russische beer pesten. Totdat ie uithaalt?
De tunnelvisie rond de MH17 crash heeft tot op heden tot niets geleid. Misschien een andere tunnel proberen? Eentje met de waarheid als ingang.