woensdag 19 december 2018

50% Ziekteverzuim

Tja, dat krijg je als je met z'n tweetjes bent en er één ziek is. En dus ben ik ziekenverzorgende geworden. Gisteren had ik ook een slechte dag, maar ik weet die aan een slechte nacht. Vraag me niet waar die vandaan kwam, want in de regel slaap ik als een os. Uit ervaring weet ik dat ik pas hersteld ben na een volgende nachtrust. Zo werkt dat bij mij. Dus werd ik vanmorgen tegen zes uur weer vrolijk en uitgerust wakker.
Ik voelde me zelfs zo goed, dat ik vanmorgen vroeg al weer het pleintje bladvrij aan het maken was. Daarna ben ik de boom ingegaan, om de lege netjes te vervangen door met mezenbollen gevulde exemplaren.
Vervolgens ben ik op mijn fiets gesprongen om boodschappen te doen. Vanavond ga ik hutspot maken. Helaas was er geen kant en klaar peen-met-ui pakket verkrijgbaar, dus heb ik de beide ingrediënten los gekocht. Vooraf ga ik eerst een in blokjes gesneden riblapje gaar koken. De bedoeling is om in dat vocht de aardappels, (fijn gesneden) peen, sperzieboontjes en ui te koken. Het is voor twee dagen. Daarom draai ik vier gehaktballen, zodat we ook morgen of overmorgen niet uitgebreid hoeven te koken.
Van een familielid en een buurtbewoner heb ik een partij kleding gekregen. Die ga ik nog uitzoeken en sorteren. De woensdag is al weer vol geboekt met klusjes.