vrijdag 14 december 2018

Ook dat nog

Zo, het is weer gelukt. Tenminste, afgaande op de offerte en de bijbehorende tekeningen. En ja, natuurlijk kwam er nog extra werk bij. Extra werk valt buiten de primaire opdracht en wordt, afhankelijk van de mogelijkheden, geparkeerd of tussengevoegd. Zelf geef ik de voorkeur aan parkeren. Pas als de hoofdklus gedaan is, kan er een onderhoudsprojectje gedefinieerd en afgesproken worden. Inclusief een planning. Vaak leidt tussendoor wensen inwilligen tot extra werk, tijd en kosten. Daar staan veel klanten liever niet bij stil. "Je bent er nu toch" en/of  "Dat is toch zo gepiept"zijn gevleugelde argumenten.
Vanmorgen vroeg ik aan de klant of er soms een extra wandcontactdoos in de keuken gemonteerd moet worden vanwege mogelijke toekomstplannen. Het antwoord was een overtuigend 'Neen!' Toe ze voordat we vertrokken een blik in haar keuken wierp zei ze : "Ik had daar eigenlijk ook nog een wandcontactdoos willen hebben." Grrr (in gedachte). In dit geval is het een kwestie van de enkele vervangen voor een dubbel uitgevoerd exemplaar. Maar toch.
Ze wilde ook nog een schakelaar op zolder. Voor de ventilatie. Dat staat ook niet op de tekening en dus niet in de offerte. Dat wordt dus later.