zaterdag 8 december 2018

Smetvrees

Zelf heb ik daar geen last van. Ik denk gewoon : "In militaire dienst ben ik overal tegen ingeënt!" Haha! Natuurlijk let ik wel op, om niet onbezonnen te werk te gaan. Toiletruimtes in openbare gelegenheden betreed ik met de nodige voorzorg. Ik probeer niets met mijn handen aan te raken. Als het kan, neem ik vooraf een tissue in mijn hand, die ik als een soort handschoen gebruik. En anders gebruik ik mijn voeten en/of ellebogen om deuren te openen en/of te sluiten. Op (rol)trappen houd ik me nergens aan vast. En zo doe en laat ik meer, om onnodige besmetting te voorkomen. Of het zin heeft?
Gisteren stond ik in de rij bij een kassa. Voor me stond een meneer nadrukkelijk in zijn neus te peuteren. Die meneer betaalde met behulp van zijn pinpas. Met de peutervinger toetste hij zijn pincode in. Dat moest twee keer, want de eerste keer gaf een foutmelding.
Daarna was ik aan de beurt. Helaas was het bedrag zo hoog, dat om mijn pincode gevraagd werd. Ik heb gewoon met mijn wijsvinger de code ingetoetst hoor. Om ter plekke eerst een handschoentje aan te doen, ging mij te ver. Trouwens, mijn weerstandsvermogen moet ook op peil gehouden worden. Buiten heb ik een zakdoekje wat nat gemaakt met regenwater, dat uit de lucht viel. Misschien zat daar nucleair afval in, maar ik heb er toch maar mijn vinger mee afgeveegd. Neemt niet weg, dat ik de hele tijd aan die peuterende meneer heb moeten denken. En aan al die andere mensen, die met hun vingers in lichaamsholten zitten en net als ik ook pinnen. Of ben ik ook een oude vieze man?