maandag 17 december 2018

Draadloos

bedrade muis
Tegenwoordig gebeurt veel draadloos. Ik herinner me nog een vraag van een boekhouder. Hij vroeg mij wanneer men in het bedrijf draadloze verbindingen zou krijgen. Zoals vaker had meneer weer wat gelezen en viel hij mij daarmee lastig. Ik zei hem, dat het nog wel zo'n 10 jaar zou duren. Het was immers (pas) 1995. Zo'n 4 jaar later verscheen de eerste laptop met wifi. Ik reageerde met de opmerking dat als hij mij een bedrijf zou noemen dat toen al draadloos kon leveren, hij mij dat maar even moest komen vertellen. Het bleef sindsdien stil aan de overkant.
Hoewel veel draadloos kan, maakt deze meneer nog steeds gebruik van bedrade verbindingen. Dus liggen er kabels in ons huisje o.a. van het modem naar naar dit laptop.
Ook mijn muis is bedraad. Ik vind zo'n muis gemakkelijker in het gebruik dan het touchpad. Ook vanwege mijn reumavingers. De techniek gaat alsmaar verder. Soms is de ontwikkeling niet meer bij te houden. Nog even en dan is er draadloos koorddansen. Voor zweverige mensen, denk ik dan maar.