woensdag 5 december 2018

Dit jaar even niet

Voor dit jaar heeft Sonja geen kerstboom met pakket aangevraagd. We hebben het nogal druk en zo'n kerstboom vraagt nog aardig wat gedoe. Het is niet alleen een kwestie van aanvragen. De boom moet geplaatst en opgetuigd worden. Voor het bijbehorende pakket met o.a. chocomelk en erwtensoep, moeten buurtbewoners uitgenodigd worden. Dat betekent uitnodigingen (compleet met geplande datum) maken en verspreiden. Vervolgens bijhouden wie er wel en niet komen.
Op de dag zelf moet alles voorbereid worden. Tafels naar buiten, een vuurkorf, hout, zitjes enz. De inhoud van het pakket in schaaltjes doen en de soep en chocomelk opwarmen. En dan uiteraard ook weer alles opruimen. We krijgen daarbij wel vaak hulp, maar het meeste doen we zelf.
Van het gebeuren moeten foto's een verslagje gemaakt en handtekeningen gezet worden. Dat alles gaat naar de gemeente.
Een soortgelijke procedure is er ook voor de bijeenkomsten met de (alleenstaande) buurtbewoners. Daar komen dan ook nog de inkopen bij. Dus veel administratieve rompslomp.
Sommige mensen denken dat we van de gemeente een zak geld krijgen. Maar dat is dus niet zo. Het is al met al veel werk. Maar dit jaar dus even niet. Maar wie weet nemen anderen het initiatief.