zondag 30 december 2018

Fenna is jarig

Vandaag is onze Friezin Fenna jarig. Ze is nu 7 jaar jong. Om nou te zeggen dat het een feest is... Het is meer een dag met strijdigheden. Feest met vuurwerk, waar Fenna als de dood voor is. Sinds de verkoop van het knalwerk toegestaan is, wordt het afgeschoten. Zo gaat dat dus. Degene die besloten heeft dat de verkoop 3 dagen eerder mag starten heeft daar niet goed over nagedacht. Helaas.
Tom is ook bang en heeft inmiddels een plekje onder de computertafel gevonden en gekregen. Dat laatste houdt in, dat zijn mand daar nu staat.
We laten Fenna ook zelf haar plekje uitzoeken als ze de knallen hoort. We doen verder niet iets bijzonders om haar te kalmeren. Dus ook geen pillen of drankjes.
Vanmiddag rijden we richting Elburg of Biddinghuizen, om halverwege een stukje met haar te wandelen. Ver van het geluid van vuurwerk. 's Avonds, rond 22.30 uur, gaat ze weer naar buiten voor haar laatste plas. Ze staat dan weliswaar te trillen op haar gespikkelde poten, maar ze gaat toch gewillig mee. Maar zodra ze haar blaas geleegd heeft wil ze als een haas naar huis. 's Morgens lopen we tussen 8.00 en 8.30 uur weer buiten. Dan is het nog erg rustig. Aan Fenna is dan verder niets te merken van haar angst. Nog even volhouden.