donderdag 27 december 2018

Met een panty

Met een panty kan ik ook veel andere dingen doen. Als kind gebruikte ik zo'n nylon kous om een schepnetje van te maken. Ik naaide de ingekorte kous dan om een rond gebogen stuk ijzerdraad. Ja, naaien deed ik ook, net als breien, haken, stoppen (met paddenstoel. Deed me aan het vlechten van matjes denken op de kleuterschool) en punniken. 't Is toch wat om van alle markten thuis te zijn (geweest).
De nylonkous werd ook als slagwapen gebruikt. Gevuld met zand. Voor de boeven was ie ook handig om het gelaat te verbergen en toch te kunnen zien, ademen en spreken. Als je hem voor de opening van het mondstuk van de stofzuiger bindt (met elastiekje), dan kan je kleine dingen opzuigen / pakken zonder dat ze in de stofzak verdwijnen.
De panty werd ook gebruikt als poetsdoek. Mijn moeder deed er restjes van zeepblokjes in, want ja, ze was erg zuinig. Met zo'n gevuld kousje wasten we onze handen totdat het kousje leeg was. Het schuurde trouwens ook de handen goed schoon. We zeefden ook vloeistoffen met behulp van zo'n nylon  kousje.
Zelf heb ik onlangs van zo'n panty de beide benen afgeknipt. Sonja had hem op dat moment niet aan hoor. Nee, ik heb dit keer netjes gevraagd om een oude panty en hem dit keer niet stiekem gepikt. Nu het weer kouder is geworden, is het in de camper vochtiger. Vooral als de zon het een paar dagen laat afweten. Het was me al eerder opgevallen, dat met name de voorruit veel condens gaf. Ik had natuurlijk de luchttoevoer kunnen afsluiten, zodat er geen lucht (en dus vocht) van buiten naar binnen zou komen, maar ik wilde toch blijven ventileren. Dus heb ik die pantykousen gevuld met..... grit, bestemd voor de kattenbak! Dat spul slurpt veel vocht op. Tom weet er alles van. Ik heb de dichtgeknoopte kousen op de ventilatieroosters bij de voorruit gelegd. Wat denk je? We zijn een paar dagen verder en de ruiten blijven nu mooi droog. Oké, het is een vreemd gezicht om die twee pantyworsten daar op het dashboard te zien liggen. Maar ze doen hun werk prima. Functionaliteit voor alles. Zo heb ik ook een keer een vuilniszak omgebouwd tot regenpak. Ik bleef lekker droog, terwijl de lachers zeiknat thuiskwamen.