vrijdag 14 december 2018

Stof happen

Het viel nogal mee, hoor. Ik ben opgeroepen voor wat assistentie. We zijn in een keuken de boel aan het voorbereiden voor de plaatsing van een nieuwe keukeninrichting. Dat betekent o.a. naast sloopwerk (gedaan door de bewoners zelf) wandcontactdozen verplaatst en een paar nieuwe geïnstalleerd moeten worden. Het houdt in, dat in de muren sleuven gefreesd en gaten voor de dozen geboord moeten worden. Dat frezen en boren viel tegen, omdat de muur van keihard beton zijn. Er zit meer kiezel in dan cement. Gevolg is, dat de zaag en de boor het zwaar te verduren kregen. Met als resultaat een paar versleten en een afgebroken zaag. Omdat het gereedschap aangesloten is op een stofzuiger, viel het met de stof heel erg mee.
Ook de afvoer en de waterleiding moesten verplaatst worden. Vanwege zwaardere apparatuur wordt de groepenkast uitgebreid. Maar omdat de huidige kast oud is, wordt ie gelijk maar vervangen.
Vandaag trekken we de nieuwe kabels van de groepenkast naar de keuken. Daarvoor moeten we in de kruipruimte zijn. Nou ja, we, Ben dan. De ouwe blijft zelf bovengronds, om de kabels die van onderen door de vloer gestoken worden op te pikken.