vrijdag 21 december 2018

Kerstvakantie


in de wacht
In de kerstvakantie ga ik weer eens in de loods aan de slag. Vanwege de drukte en de ziekenboeg ben ik daar afgelopen weken weinig geweest. Vanmorgen ben ik een kijkje gaan nemen. Ik wilde toch wat spullen wegbrengen en ophalen. Het was even spannend vanwege mijn ad hoc toiletbezoekjes. Maar ik haalde het, zij het met samengeknepen billen. Met een wc in de buurt voelde ik me weer helemaal op mijn gemak. Haha!
Al met al viel de situatie in de loods mee. Ik ben wel wat gaan reorganiseren. Per cv ketel en per type zijn bakken in gebruik met specifieke vervangingsonderdelen. Vaak staan ze in de werkbus, maar als er geen sprake is van onderhoudsklussen worden ze buiten de bus in de loods geplaatst.
Ik heb ze nu een plekje in een rek gegeven, waar ze zo voor het grijpen liggen. De komende twee weken kan ik ook de door mij herstelde roestgaten op het achterportier van de werkbus afwerken. Ze staan nog steeds in de grondverf en moeten nog glad geschuurd gaan worden.
voor de behandeling
Tja, en dan is er nog de camper. Daar staat ook nog een aantal klussen te wachten. Zoals plekjes bijwerken (zijn geplamuurd, maar nog niet geschuurd enz.), de huishoudaccu plaatsen en nog wat andere kleinere zaken. Zo wil ik boven de portieren een strip aanbrengen die voorkomt dat het regenwater naar binnen sijpelt wanneer ik het portier open. Terwijl ik met die klussen bezig ben, zet de accu maar eens een keer op de lader. Het reservewiel en het rek moeten ook nog een keer weer op hun plaats gehangen worden. Ik heb ze afgelopen zomer samen met de ophangbeugels flink onder handen genomen tegen roestvorming en nu rijd ik dus zonder reservewiel rond. Om het rek weer aan het chassis op te hangen, moet de bus de brug op. Ik denk dat ik dat hier in de buurt maar even ga regelen.