zaterdag 29 december 2018

Arme Fenna

De verkoop van het vuurwerk is weer van start gegaan. Fenna is als de dood voor de knallen na een traumatische pup-ervaring met vuurwerk te hebben opgedaan. Als pup deed het geknal haar eerst niets, totdat vlakbij een vuurwerkbom tot ontploffing werd gebracht. Sindsdien wordt ze panisch als ze knallen hoort. Dus ook bij onweer en een aanhangwagen die stuitert of waarvan de lading klappert.
's Morgens verloopt het uitlaten probleemloos. Ze gedraagt zich alsof ze met een schone lei de dag begint. Fenna gedraagt zich heel normaal. Vanmorgen kwamen we twee keer rasgenoten tegen. Een keer een teefje en een keer twee reutjes. Zo'n ontmoeting doet haar ook goed. Ze is dan nog meer uitgelaten, ik bedoel nog vrolijker. Die beesten schijnen elkaar te herkennen of als vertrouwd aan te voelen.
We moeten samen de komende dagen zien door te komen. Ze slaapt in haar camper-bench bij ons op de slaapkamer. In de woonkamer gaat ze 's nachts heen en weer lopen en zachtjes janken. De bench staat aan mijn kant van het bed en ik hoor haar soms snurken. Een goed teken dus.