maandag 7 februari 2022

Welles en nietes

Nog steeds maakt men reclame voor de boosterprik. Raar. Zo'n prik wordt door de Gezondheidsraad en andere deskundigen voor jongeren juist sterk afgeraden. Komt bij dat het virus aan kracht flink afgenomen is. Nu is er een 'gevaarlijke' HIV variant opgedoken. Gaan ze weer prikken of..? Ik denk van niet, want de variant waart vooral hier al jaren rond.
In de zorgsector mag besmet personeel aan het werk. Ja, in de zorg. Men heeft personeelsgebrek, vanwege het beleid van dit kabinet. Afgezien van de afbraak politiek mag personeel niet komen werken als in hun directe omgeving iemand positief bevonden is. Maar dat geldt nu niet meer voor personeel in de Zorg. Dus zal het met het virus heel erg meevallen.
Poetin heeft China toegezegd, dat het aardgas geleverd krijgt. Of wel : Rusland komt heus wel aan z'n af- en omzet. Alleen China is al een superklant. China is zelf erg actief in Afrika. Door de boycot politiek versus Rusland ontstaan voor het land niet alleen betere relaties met andere landen. Ook de eigen Russische economie 'profiteert' van de boycot. Russen gaan veel meer zelf produceren. Het land verloor wel de Futsal finale van Portugal. Geen schande, want de Portugezen zijn al langere tijd heer en meester in die tak van sport.