zondag 27 februari 2022

Zoek de verschillen

Het is erg interessant (vind ik) te zien en te horen welke de verschillen zijn tussen de nieuwsberichten over Oekraïne en het Coronavirus. Ze geven aan hoe de media proberen mij te bedotten.
In een land als Rusland demonstreren, heeft nogal wat gevolgen. "Niet doen dus", denk ik dan. De aanpak van demonstranten daar komt overeen met die tegen de demonstranten tegen het coronabeleid hier : verbieden en/of verwijderen. Terwijl men hier spreekt over een democratie en vrijheid van meningsuiting. De media schonken nauwelijks aandacht aan de coronademonstraties, tenzij oproerkraaiers de boel verstierden. Maar dan lag het aan de demonstranten. De kritische deskundigen met een afwijkende mening worden ook in onze 'democratie' geboycot, zwart gemaakt en in veel gevallen ontslagen. Ergo, we hebben zelf flink wat boter op ons hoofd.
De media proberen uit alle macht een schokkend beeld te brengen, waarin veel burgers slachtoffer zijn geworden van het conflict. Maar die zijn erg lastig te vinden. De MSM willen bepalen waarover ik verontwaardigd moet zijn. Dus wat is er voor hen nou mooier om (weer) die zielige (vaak gekunstelde) beelden te tonen, zoals destijds in Syrië (kinderen die een gasaanval zouden hebben ondergaan) en rond het coronavirus (alleen ernstig zieke mensen tonen)?
Rusland wil Oekraïne militair ontmantelen en burgers ontzien. Dat is een van de doelen van Poetin. Een NOS presentatrice vroeg in een uitzending binnen een kwartier tot drie keer toe aan een verslaggever : "Heb je al van burgerslachtoffers gehoord?" Men zit er in de media weer om te springen.
Maar ook nu, net zoals met het coronavirus, krijgen we niet de feiten te horen of te zien. Die zijn zo onthullend en komt de manipulatie van het westen en de Oekraïense 'deep state' erg ongelegen. Het is een farce te denken dat de inval een aanval op de democratie is. Oekraïne kent geen democratie.
Ook Nederland staat weer klaar om Oekraïne te helpen. De behoeftige en slachtoffers van de overheden onder de eigen inwoners blijven in de kou staan. Ons landje kent wat dat betreft nog steeds de VOC you mentaliteit.
Maar mocht men willen weten welke de echte feiten zijn, luister dan eens naar deze hoofdredacteur :