woensdag 23 februari 2022

Hoge energieprijzen

Voor velen wordt het bedrag van de energierekening haast onbetaalbaar. Men rept over het gas en de grotere vraag, maar die van de benzine en diesel rijzen ook de pan uit. Er zal wel weer gerommeld worden op de wereldmarkt. Om nog meer profijt te halen uit onze ellende en het feit dat men uit een diep dal probeert te klimmen.
Ondanks de situatie wil het kabinet (rood kruisje) de mensen die het moeilijk hebben / krijgen niet financieel tegemoetkomen. Laten we wel zijn, waarom zou een christelijke partij als het CDA en de CU zich direct of indirect (zorg) druk maken over een medemens? Men stuurt liever miljarden de grens over. Desnoods naar corrupte bewindvoerders. Die hebben een hogere prioriteit dan onze eigen medemensen. De Groningers en de slachtoffers van de Toeslagenaffaire weten daar alles van.
Overigens is het niet de bedoeling de betrokken ambtenaren op hun misdragingen aan te spreken. Die verschuilen zich liever achter een instantie- en/of afdelingsnaam. Ik zie ze ook liever met naam en toenaam genoemd worden. Niet alleen omwille van de transparantie. Misschien gaan ze zich wat fatsoenlijker gedragen. Misschien.