vrijdag 18 februari 2022

Te vroeg gereageerd

Ik was met mijn vorig berichtje net klaar, toen hier de storm pas echt losbarstte. Het was zo erg met de windstoten, dat we even onder de overkapping wat verstevigingen moesten aanbrengen. Het betrof de zijwand, die op het westen staat. Die kreeg flinke klappen te verduren. In die zijwand heb ik twee grote luiken zitten. De sluiting van het grootste luik bleek niet bestand tegen de zware klappen. Er ging niets kapot, maar er zat wel veel speling in de sluiting. Het luik zelf is van trespa en kan heel wat hebben.
We zagen veel rommel door de lucht vliegen en zelfs het internet vloog voorbij eruit. Hier en daar zagen we ook stormschade. Zoals omgewaaide schuttingdelen en takken die o.a. op auto's terechtkwamen.
Ik ben een beetje benieuwd hoe men de schade gaat herstellen. Er zijn onder de gedupeerden ook lieden, die niet meer op mijn hulp hoeven te rekenen. Na vele jaren van hulpverlening kregen wij een schop onder de kont. Men verdacht ons van malversaties met geld voor de bijeenkomsten. Want hoe konden wij anders een nieuw dakraam en een kampeerbus kopen?
Allemaal afgunst, wat doe je daar tegen? Niets. En dat is dus ook wat ik straks voor hen doe; niets.