donderdag 24 februari 2022

Uit het oosten

Men klaagt in het westen over het feit, dat Russische journalisten die geen positieve berichten over de Russische ingreep verspreiden geboycot worden. Een soortgelijk verhaal over het onderdrukken van demonstraties. Dat is hier toch ook zo met betrekking tot het coronavirus? Iedereen die een andere mening heeft, wordt ook hier geboycot. Demonstraties worden hardhandig uiteen geslagen. Dus zeur niet zo.
Voor mij is het interessant ook eens naar het nieuws van de andere kant te luisteren. In het Russisch nieuws las ik : 
Russische troepen hebben zo'n 75 militaire doelen in Oekraïne bestookt. Onder hen het Amerikaans Naval Operations Centre in de havenstad Ochakov. Volgens de Russen zijn veel grenswachten naar Rusland gevlucht.
De Oekraïense marine was binnen een uur buiten gevecht gesteld. De toevoer van zoetwater naar de Krim is hersteld (was door Kiev afgesloten).
In het gebied van de Zwarte Zee beperken westerse jachtvliegtuigen zich tot patrouille vluchten in het internationale luchtruim.
Voor de Amerikaanse kust bevinden zich Russische onderzeeboten met kernraketten. Rusland is bereid de relaties met Amerika volledig te verbreken en eventueel de modernste wapens in te zetten.
Rusland / Poetin wil nog steeds praten. Maar alleen met Kiev en dan niet met een clown (de president Oekraïne). De eisen van Rusland zijn : geen Oekraïens lidmaatschap van de NAVO, erkenning van de beide volksrepublieken en het tot stand brengen van een gedemilitariseerde zone.
Vraag : wat gaat China doen nu alle aandacht op Rusland gevestigd is? In de Zuid Chinese Zee wordt men wat zenuwachtig.