zondag 13 februari 2022

WEF en coronabeleid

Omdat ik nogal kritisch ingesteld ben, ren ik niet zomaar achter jan en alleman en berichten aan. Ook als ik iets op klusgebied wil doen, klop ik het liefst bij een deskundige, een vakman aan. Ik kan me niet heugen, dat ik een advies van een vakman of-vrouw naast me neergelegd heb. Ik ben per slot van rekening een kantoorpik die bepaalde hobby's eropna houdt.
Om die reden zag ik de informatie over het WEF en het wereldwijde coronabeleid lage tijd als twee aparte zaken. Ondanks dat er wel degelijk overeenkomsten zijn. Er werd gelachen om mensen die spraken over de Great Reset in relatie tot het coronabeleid en de ideeën van het WEF. Ze werden complotdenkers genoemd. Dat was nog niet zo lang geleden. Mede omdat een aantal leiders van landen (waaronder Joe Biden) openlijk daarover spraken (het virus gebruiken om de wereldeconomie een nieuwe vorm te geven).
Nu het coronavirus op z'n retour lijkt te zijn, valt het mij op dat de overheid zich toch krampachtig aan bepaalde onderdelen van het coronabeleid vasthoudt. Tja, dan vraag ik me af : waarom? En zie, er wordt nu wat opener gesproken over het WEF en The Great Reset van Klaus Schwab. Het Great Reset plan wordt bekritiseerd door conservatieve leiders, die vrezen dat de coronapandemie door het WEF misbruikt wordt voor het installeren van een door socialisme geïnspireerde dystopie waarin een globale (financiële) elite alle macht naar zich toetrekt ten koste van nationale soevereiniteit, democratie en privacy van de burger. Zo'n systeem hanteert men in China (sociaal kredietsysteem).
Een Nederlandse hoogleraar De Wit maakte ook kritische opmerkingen over The Great Reset.
De Wit, hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit waarschuwt dat deze ‘Great Reset’ vooral de belangen van digitech-, financiële en farmaceutische bedrijven dient in een wereldorde, waarin nationale staten en democratische controle ondergeschikt zijn. Volgens de Wit was de timing van het boek The Great Reset van Schwab en Malleret opmerkelijk, aangezien de pandemie nog geen half jaar gaande was. Dat was onvoldoende tijd voor de ontwikkeling en publicatie van het 282 pagina's tellende boek. Dit deed velen vermoeden dat de crisis werd aangegrepen om een reeds ontwikkelde ‘Great Reset’ te propageren..."

Of werd gewacht met het 'laten ontsnappen' van het coronavirus totdat het boek af was? Zouden de complotdenkers / wappies toch weer gelijk krijgen? Ik hoop van niet. Maar ik zie de samenhang en parallellen steeds duidelijker worden. Ze zitten inderdaad achter ons aan, zoals Donald Trump vlak voor zijn vertrek het Amerikaans volk waarschuwde. Let wel, ook Mark Rutte, Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra zijn aanhangers van het WEF i.c Klaus Schwab. VVD, D66 en CDA, politieke partijen die ons graag onder controle willen blijven houden met het WEF als doel. Wat een toeval dat zij na de verkiezingen zijn blijven regeren. Ondanks hun misdaden tegen de menselijkheid in de vorm van de Toeslagenaffaire, Aardbevingen Groningen en een coronabeleid dat tot veel onnodige slachtoffers heeft geleid. Zou er dan toch geknoeid zijn met de verkiezingsuitslagen? O nee, complotdenken mag niet.