dinsdag 22 februari 2022

Wensen noch dromen

Als ik sommige prijswinnaars hoor over hun wensen en/of dromen, dan hoor ik veel over vakanties, reizen, een woning en/of een auto kopen en meer van dat soort zaken. Als men mij zoiets zou vragen, dan zou ik eerst goed moeten nadenken. Ik kom dan (denk ik) tot de conclusie dat ik geen wensen of dromen heb. Als eerste denk ik zelf dan aan een goed doel of zo. Een nieuw voor iedereen toegankelijk zorgsysteem is wat hoog gegrepen. De rest gaat toch meestal wel op en andere voor de hand liggende zaken. Zoals een financieel wat gemakkelijker leven zonder buitensporigheden.
Ik denk ook niet eens aan het kopen van een nieuwe bus of een motorfiets. Eerder zou ik een grote loods huren en daar een hefbrug in laten plaatsen. Haha! Lekker droog en warm knutselen. Ik zou dan ook die ruimte beschikbaar stellen aan derden, met soortgelijke hobby's. Dat lijkt me ook leuk. Maar voor de rest zou ik het niet weten.
Ik zou me doodschamen als ik een raketvluchtje zou boeken of een Tesla zou kopen. Mensen klagen soms over hun situatie. Maar het kan en is vaak erger.