maandag 28 februari 2022

Wat een verrassing!

Wat ik nu weer meemaakte! Ongelooflijk! Ik ben al de 70 gepasseerd, maar ik kan me niet herinneren dat het mij eerder overkomen is. Wat denk je? Staat er een Nederlandse vrouw voor de deur met een bakje erwtensoep! Ja, een Nederlandse vrouw. Ze had wat kookles gekregen van Sonja en kwam ons het resultaat laten proeven. Nou, ze is met vlag en wimpel geslaagd. Met een extra vermelding vanwege de unieke gebeurtenis.
Nu moet ik mezelf direct even corrigeren, want zijn eerder mensen geweest die iets te eten meebrachten. Zij waren familieleden en die tel ik dan even niet mee.
Meestal zijn wij het die eten uitdelen. Met gevulde bakjes of pannetjes langs deuren gaan. Ja, deuren.  Als er bezoek is vragen we of ze willen mee eten. Dat is toch heel anders dan te horen te krijgen : "We gaan eten." Hetgeen betekent : "Je moet weg." Op de eettafel ligt dan altijd een bord (of twee) te weinig. De gehaktballen in de jus van de braadpan en de aardappels waren nu eenmaal afgestemd op vier en niet op 5 personen.
De erwtensoep smaakte dus extra lekker!