maandag 28 februari 2022

Ruzies

Als mensen ruzie hebben proberen de meesten de ruzie te sussen. Vaak gaan de bemiddellaars dan tussen de ruziemakers staan om hen te scheiden. Niet iedereen doet dat. Er zijn er ook die partij kiezen. Het kan erger, want er zijn er ook die een ruziemaker (hand)wapens geven. Zelf gaan ze vervolgens terug naar de zijlijn om toe te kijken. Een erg slechte en vooral laffe 'hulp' die enkel leidt tot escalatie en meer slachtoffers. Om die reden begrijp ik de militaire steun en de opruiende taal van veel regeringen en partijen niet zo goed. Is vrede bewaren dan echt zo moeilijk of is men van nature oorlogszuchtig? Is men de Tweede Wereldoorlog al weer vergeten?
Als ik terugkijk in de tijd, hebben de NAVO / Amerika en de EU hard gewerkt aan het ontstaan van het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Dat begon vrij snel na de val van de Berlijnse muur. En iedereen vond het prima. Zoals ik vaker zeg, is Oekraïne een fail state geworden na de omslag naar een zogenaamde westerse democratie. Om die reden wilden wij Oekraïne niet bij de EU. De criminele, corrupte oligarchen zijn daar de baas. Zij worden door veel westerse regeringen gesteund, vanwege hun anti-Rusland politiek. De familie Biden heeft niet zomaar innige banden met het bewind. Met de stroom vluchtelingen zullen dus ook Oekraïense criminelen hun kansen grijpen.
Ik vind het erg voor de gewone Oekraïense burgers, zij verdienen beter. Helaas heeft de westerse en de eigen Oekraïense politiek de gewone burgers verraden, hen misbruikt ten eigen faveure (NAVO en EU) en nog meer in de ellende gestort. De NAVO is een tool geworden van Amerika, het land dat de heerschappij over de wereld nastreeft.