zaterdag 26 februari 2022

Het westers oorlogszaad

Na de val van de Muur was Oekraïne een pro-Russisch land, met een gekozen regering. Maar in 2014 werd de gekozen regering daar omver geworpen. De coup werd openlijk geïnitieerd en gesteund door het westen met Amerika (ic. NAVO) als geldschieter en leider. Om die reden stelt Poetin, dat Oekraïne geen officiële regering kent. Van een democratie is sindsdien in Oekraïne echter geen sprake. Het is daar een losgeslagen bende geworden, nadat de Oekraïense maffia de politieke touwtjes in handen nam. Het land wordt sindsdien geleid door de rijke maffia, die vooral gesteund wordt door de Amerikaanse
Democraten. Oekraïne heeft zich na de coup vrij snel ontwikkeld tot een van de grootste shitholes van Europa met een hoge criminaliteitsfactor (wapenhandel, terreur en corruptie). Dat was ook de reden, waarom nota bene via een referendum(!) ons land twee jaar na de coup weigerde Oekraïne toe te laten tot de EU. Men wilde geen rotte appel in de EU mand. De uitkomst van het referendum was een grote domper voor vooral Amerika. Oekraïne is een voorbeeld van een geketend dier, waarvan plots de ketting verwijderd is. De omslag was veel te radicaal.
Tel daarbij op de geschiedenis van Rusland in relatie tot de NAVO, zoals ik die eerder schetste, en de voortdurende anti-Rusland propaganda vanuit Amerika, de NAVO en de slaafse EU.
Het is in en in triest voor de Oekraïense bevolking, dat is zeker. Maar in feiten heeft vooral het westen en de Noord Atlantische Terreur Organisatie het oorlogszaad in Oekraïne gezaaid en onderhouden. Zo is het land tot een internationale speelbal gemaakt in het Amerikaans politieke streven naar wereldhegemonie. Samengevat is dat is de rol van het Westen in de kwestie Oekraïne. Hetzelfde westen dat nu met krokodillentranen in de ogen verontwaardigd ach en wee roept.
Het had allemaal heel anders kunnen lopen voor Oekraïne, zonder bemoeienissen uit het westen (Amerika, EU en de NAVO). Daar zijn in Oost-Europa veel voorbeelden van. De westerse bemoeienissen onder Amerikaanse / NAVO vlag hebben telkens weer tot een golf aan slachtoffers geleid. Dat moet men eens gaan inzien en veranderen. Anders wordt het nooit wat met de vrede.