donderdag 24 februari 2022

Inval of hulp?

De criminele gijzelnemer is overleden. Geen opluchting van mijn kant (al scheelt het wel verzorgingskosten -ziekenhuis en gevangenis-), want voor hem in de plaats staan er weer drie anderen te wachten. Leve de immigratie.
Het nieuws kopt met Rusland is Oekraïne binnengevallen. Volgens Rusland is men daar de beide, kersverse  volksrepublieken Donetsk en Loehansk gaan helpen tegen het Oekraïense leger. Als dat een einde zal betekenen van een oorlog die sinds 2014 daar gaande is, dan vind ik het best. Voor mij hoeft Kiev niet straks Putingrad gaan heten.
Wat mij direct opviel was de afkondiging van een vliegverbod door ons land boven Oekraïne. Dat was men ten tijde van de MH17 totaal vergeten. Toen was Oekraïne al oorlogsgebied. Hopelijk verloopt de verandering in oost Oekraïne net zoals op de Krim : zonder slachtoffers. Het zal mij niets verbazen indien de Russen de gehele oostelijke strook tot aan de Krim zou willen veiligstellen. Die is van groot militair belang voor Rusland, gezien het verleden.
Oekraïne verzet zich nauwelijks. Volgens mij is het land blij af te zijn van de Russisch sprekende separatisten. Het land is als een roepende in de woestijn :  Biden help! EU help! en NAVO help! De westerse landen zijn nu ook aan het schreeuwen tegen de Russische beer. Ik denk niet dat het zal helpen.