woensdag 23 februari 2022

Kampen

Wie in de Nederlandse politiek de waarheid verkondigt, wordt de laan uitgestuurd of weggepest. De leugenaars mogen blijven zitten. Hanzestadje Kampen kampt al jaren met het probleem van criminele AZC 'ers. Het opvangcentrum bevindt zich aan de oostkant van Dronten. Men vindt het benoemen van het probleem van criminaliteit door asielzoekers erg moeilijk. Een tekst als 'criminele asielzoeker' zal je hier dus niet zo snel vinden. De overtreders worden met fluwelen handschoentjes aangepakt. Het heeft jaren geduurd, voordat de lokale middenstand van Kampen openlijk haar beklag kon doen. Want asielzoekers zijn immers zielige, keurige, hoog opgeleide mensen die ons land verrijken? En de meeste zijn al zwart, dus zwart maken is nergens voor nodig. Het is zelfs racistisch als je iemand met een kleurtje op z'n verantwoordelijkheid aanspreekt ('dat zegt u omdat ik zwart ben!').
De burgemeester van Kampen heeft onlangs te kennen gegeven deze criminelen hard aan te willen pakken. Meneer spreekt over 'mensen met verkeerde ideeën' en 'wij accepteren dat niet'. Nou, nou, dat is snoei harde taal. Daar schrikken die criminelen natuurlijk heel erg van : "Foei! Niet meer doen hoor!"
Mijn inschatting? Er zal wel een aparte winkelcentrum komen voor criminele asielzoekers. Compleet met een speciale hufterproof bus en gratis vervoer. Nu nog een chauffeur vinden. Heeft de burgemeester een rijbewijs? D is niet nodig.