dinsdag 22 februari 2022

Zo dus

De politiek heeft het graag over hoe wij onze problemen zouden moeten oplossen. Maar het zijn telkens problemen, die de politiek zelf veroorzaakt heeft.
De belasting /  accijns op energie opgelegd door de politiek, maakt het dat velen de energieprijs niet meer kunnen betalen. De politiek maakt zich drukker over gas voor Duitsland (= indirect Polen) dan goedkoop gas voor de Nederlanders.
Met het beëindigen van de lock down en de 2G zijn we er nog niet. Alles wat corona betreft moet van tafel. Dus ook het testen, de pas, het virus van de A-lijst en de noodwet.
Compenseer eerst alle Groningers die schade hebben ondervonden van de aardgaswinning. Koop de rest in het gebied af (in plaats van miljarden in bodemloze putten te smijten) en ga dan weer ons eigen aardgas winnen.
De belofte van de VS, het VK, Duitsland en Frankrijk in maart 1991, dat de NAVO niet verder zou uitbreiden naar het oosten van Europa (over de rivier de Elbe heen), is sindsdien danig geschonden. Rusland heeft gelijk en heeft alle reden tot tegenacties om het land te beschermen en spanningen aan de grenzen te verminderen.