woensdag 16 februari 2022

Nog minder koeien

Het kabinet wil de veestapel met 30% verminderen. Vanwege de CO2, stikstof. Dankzij het algoritme dat het aantal werklozen telt, voldoet ons landje plots wel aan de vereiste CO2 doelstelling. Alleen heeft het veel meer werklozen opgeleverd. De ingreep zal de uitstoot verplaatsen naar andere landen, want de vraag naar producten zal er niet minder om worden. Maar dan is ons straatje in elk geval schoon.
Het kabinet zal eerst bij zichzelf moeten beginnen. Zoals bij de KLM, de vieze Shell, BP, Esso enz., de chemische industrieën (Botlek, Moerdijk ) en de zeehavens als Rotterdam en Amsterdam. En dan de biomassacentrales, waar men ook nog eens hout uit het buitenland verstookt. Het gebeuren rond Tata Steel is slechts een topje van de berg die milieuvervuiling heeft. En dat alles met toestemming en onder bescherming van de overheden.
Om die reden staat Nederland nog op de 7e plaats in Europa wat vervuilend land betreft.
nostalgie in wording
China is de grootste vervuiler van de wereld. De Chinezen vervuilen net zoveel als de Verenigde Staten, India en Rusland samen. Afgezien van die landen zijn ook Indonesië, Brazilië en Japan grote vervuilers. Maar Nederland gaat het klimaat verbeteren door de veestapel terug te dringen. Het typisch Nederlandse landschap verandert van groene weiden met vee in een doodse vlakte met zonnepanelen en windmolens. Ik hoor steeds vaker boe geroep uit de weilanden...😕