zaterdag 19 februari 2022

't Is geen vakantie

Oekraïnse mijnwerkers hebben een pijpleiding opgeblazen. Niet raar opkijken als het nieuws komt met een Russische aanval op de (eigen) pijpleiding. Als je weet dat Oekraïne heel erg veel afhankelijk is van Rusland voor wat betreft de brandstoffen, dan zal een eventueel optreden van het leger van korte duur zijn. Aan wapens heeft Oekraïne weinig tot niets. Het opblazen van de pijpleiding is een beetje zelfmoord. Of heeft Amerika weer wat toegezegd? Aan de andere kant zet het druk op het snel in gebruik nemen van Nordstream 2.
Er zijn hier mensen, die normaal gesproken een fysieke beperking hebben. Zeggen ze. Maar die is situatie afhankelijk. Ze kunnen niet bukken en tillen, behalve wanneer ze met vakantie gaan. Dan is de schoenveters strikken en met koffers sjouwen geen enkel probleem.
Je kan je rommel na de storm onder het mom van fysieke klachten weliswaar laten liggen, maar al dat kleine spul (tuingereedschap, lege plastic potten, tafelplastic enz. kan je dan toch wel opruimen? Doe maar alsof het vakantie is.