maandag 21 februari 2022

Maandagochtend

 Het was wat vroeg toen ik hoorde over Kaag en brand. Ik dacht als eerste : "Is die man met die fakkel weer bij Sigrid Kaag langs geweest? Heeft ie haar of haar huis in de fik gestoken?" Niet dus. Het betrof een brand op het Kaageiland.
Van mij mogen ze Kaag afbranden. Via de verkiezingen hoor, want ik ken geen wrok jegens haar, Hoekstra, Segers of Rutte. Brand ze maar allemaal via de verkiezingen af. Rutte roept nu plots dat hij af wil van de verdeeldheid in het land. Ook zo'n verkiezingskreet. Eerst verdeeldheid zaaien samen met zijn vriendjes De Jonge en Kaag en nu roepen, dat het onkruid is. En ach, Rutte is en blijft een notoire leugenaar voor mij. Dus is zijn oproep zowel een leugen als een verkiezingsstunt.
Het profiel van de vervanger van Marc Overmars bij Ajax kent een paar typische kenmerken. Daaronder : geen handen en geen mobieltje en zonder stem.
In Canada, Ottawa, treedt de politie hard op tegen de demonstranten. Als een dergelijk optreden in Rusland, Hongarije en/of Polen enz. zou gebeuren, dan zou de hele EU op z'n achterste poten gaan staan. Nu is het stil in de media, want Canada is een westers, 'democratisch' land.
Een klokkenluider die bij Suisse Credit werkzaam is, heef wegens morele redenen gelekt. Hij is van mening dat het immoreel is dat moordenaars, fraudeurs, mensenhandelaren, corrupte politici (o.a. uit Oekraïne) en kerkleiders bescherming van de bank krijgen (bankgeheim) als ze hun geld daar deponeren. Credit Suisse was in het recente verleden eerder op dit soort zaken aangesproken. Men spreekt over die bank ook wel van een 'schurkenbank'.
Is het nog steeds maandag wasdag? We begonnen met een wasmachine die ongeveer 1:20 draaide. Onze huidige draait tot op heden 1:721 Niet gek. Slechts 1 sok verdwenen na 721 wasjes. Ik heb in het verleden een paar van die sokken vretende machines gesloopt. Uit leergierigheid. Maar ik ben nooit een sok tegengekomen. Het kan best zijn, dat die ene sok nooit deze wasmachine in gegaan is. Maar waar is ie dan?