woensdag 9 februari 2022

Wat wordt het?

 Als Rusland via de omringende landen Amerika militair in de tang genomen had, dan zouden de yanks en hun bondgenoten op hun achterste poten zijn gaan staan. Denk maar eens aan de Cuba kwestie begin jaren 60. Maar nu Amerika meer dan hetzelfde bij Rusland doet, vinden zij het normaal.
Ik hoop dat Rusland bij een eventuele oorlog met Amerikaanse bemoeienis veel onderzeeboten met raketten voor de Amerikaanse kust heeft liggen. Een oorlog daar in plaats van in Europa lijkt me een veel betere oplossing. De Amerikanen moeten net als in 2001 eens flink op hun donder krijgen. Misschien leren ze daar wat van. Al vrees ik van niet. In de meeste oorlogen die dat land begonnen zijn, bleef Amerika zelf buiten schot. Daar mag best eens verandering in komen. De agressors moeten in hun eigen huis het gevecht aangaan en niet ten koste van anderen, die vrede willen. Rusland zal desnoods gebruik maken van kernwapens. Het land heeft vele malen minder geïnvesteerd in bewapening dan Amerika en China. De NATO is enkel gegroeid, terwijl het Warschaupact beëindigd is.
Amerika en Engeland zijn flink bezig de Russische beer te porren. Ik hoop van harte, dat wanneer de beer uithaalt, hij enkel Amerika en het VK zal raken. Dus : don't poke the bear!