woensdag 9 februari 2022

Direct toegehapt!

Vanwege de hoge energieprijzen is het licht aan het eind van de coronatunnel uitgeschakeld. Ik ben blij te horen, dat niet alleen Frankrijk, maar ook Duitsland zich wil inspannen voor een politieke oplossing met Rusland. Ons kikkerlandje durft zich niet van het Amerikaans standpunt los te maken.
Dankzij mijn tot e-bike verworden fietsie kan ik nu ook met gemak op winderige dagen op pad. Fietsen zonder het zweet op mijn rug. Vandaag ging het niet zo goed. Er werd mij twee keer geen voorrang verleend, ondanks dat ik op een gelijkwaardige kruising van rechts kwam. Een automobilist verontschuldigde zich. De andere trok alleen een tamelijk arrogant gezicht. Alsof ik als fietser tot het mindere soort behoor.

Gisteren zag ik iets interessants voorbijkomen. Hoewel ik in principe geen zonnepaneel op de bus wilde, heb ik door een gelukkie daar toch maar van afgezien. Ik las dat iemand een overbodig geworden complete nieuwe set in bezit had. Zo brutaal als ik ben heb ik de man een berichtje gestuurd en eerst naar wat info gevraagd. Ik wilde zeker weten, dat het paneel keurig op de beschikbare ruimte op het dak zou passen. Vanwege de aanwezige luiken. Toen dat het geval was, stelde ik hem voor de set van hem over te nemen. Daar had meneer wel oren naar. De set was zo'n 35% goedkoper dan normaal. Dus ik heb subiet toegeslagen. Nou ja, subiet. Ik heb vooraf wel even de brandstofkosten berekend. Een retourtje kostte me nog geen €10, wat na het weer tanken klopte (€ 9,98). Tja, zo doe ik dat dan.
Al eerder zag ik stukjes voorbijkomen, waarin klussers alsnog afzagen van een zonnepaneel set. Of een set vervingen voor een kwalitatief betere (zeiden ze). Men wil  dan per se een A merk paneel met bijbehorende accessoires voor de camper hebben. Ik wil het paneel enkel gebruiken om de accu's op peil te kunnen houden. We staan nauwelijks off grid, al zou dat met zo'n paneel wel kunnen. Langer dan voorheen, omdat via het paneel de huishoudaccu geladen wordt. Tot op heden laad ik die accu aan de paal.