donderdag 1 juli 2021

Een dag met verrassingen

Onderweg verlieten we de snelweg om even iets af te geven. Tegen betaling. We hebben iets via het www verkocht aan iemand, die nogal ver woont. Maar ja, wat heet ver in een landje als Nederland? We besloten gewoon wat meer blauwe diesel uitlaatgas in het milieu te blazen. Omrijden dus. De vakantie werd zodoende bij aanvang al wat langer. Bij de overhandiging van het verkochte, vernam ik dat het naar Afrika zou gaan. We deden ongemerkt dus ook aan wat ontwikkelingshulp.
Later verlieten we weer even de snelweg om iets te kopen. Maar toen we terugkeerden naar de gecombineerde af- en oprit, bleek de oprit afgesloten te zijn! Er waren ook geen borden geplaatst voor een alternatieve route. De Tomtom bleef maar roepen dat we moesten omkeren, toen we de oprit voorbijreden. Dus waren we overgeleverd aan mijn geografische kennis en de gewone blauwe borden.  Zo reden we een wat andere route dan gedacht. Maar ach, het is vakantie en verandering van spijs doet eten.
Onderweg kwamen we geen gelegenheden tegen om een bakkie koffie te doen. Dus eten viel er ook niet, terwijl het middaguur al voorbij was.
We zijn maar doorgereden. Onderweg hebben we wat regen op de voorruit gehad. Maar om nou te zeggen dat het slecht weer was, nee.
Zo hebben we ruim 160 km afgelegd. Op de bestemming aangekomen wachtte ons weer een verrassing. Vanwege de enorme regenval was het veld doorweekt en de grond erg zacht geworden. We kregen een alternatief aangeboden. Een verharde plek midden in het vakantiedorp. Geen probleem voor ons, al moest ik wel behoorlijk manoeuvreren om de bus op dat plekje te krijgen. Maar we staan prima en de bustent zit er dit keer tegenaan. Ik vertel niet waar we zijn, want dat is nog geheim. Er is hier wel erg veel water. Niet alleen watersporters en vissers zouden jaloers kunnen worden, ook mensen die verslaafd zijn aan een bepaald bier. Maar de laatste alleen als ze te veel van dat spul ophebben.