maandag 21 juni 2021

Zondag

Gisteravond heeft ze haar 1e prik gekregen. Ze werd een uur eerder bericht als zou ze afwezig zijn. Haha! Leve de GGD administratie. Maar niet heus. Op de uitnodiging stond echt 18.55 - 19.05 uur of zoiets. En dus niet 17.55 uur. Toen ze daar ter plekke over begon, werd het geval afgedaan met een houding van desinteresse : 'mens zeur niet zo'. Geen excuus of of zo. Maar ja, het was natuurlijk wel in Lelykstad.
In Noorwegen zijn van de 30.000 gevaccineerden zo'n 100 mensen vanwege de vaccinatie overleden. Ter vergelijking : na een 'gewone' anti-griep vaccinatie in ons land overlijden gemiddeld 4 á 5 mensen. Dat vond / vindt het Lareb al verontrustend. Toen Israël in 2006 de vaccinatie stopte vanwege een aantal gevallen van overlijden, stopte de campagne in ons land ook. Later werd ie weer voortgezet. Dus het ene land accepteert geen doden, het ander wel. Niet dat ik me zorgen maakte over de prik. Want ik neem hem niet. Ieder maakt zijn/haar eigen keus.
De afgelopen periode zijn er zo'n 400 mensen overleden omdat de ic's vol waren. Zegt men. Ik zeg : omdat er op de ic's een tekort aan bedden en personeel was. Te wijten aan de afbouw van de gezondheidszorg door Rutte c.s..
Zelf kreeg ik een herinnering voor vaccinatie, omdat ik nergens op gereageerd heb. Doe ik dit keer dus ook niet. Ik maak me zorgen over de manier waarop de overheid achter mij aanzit met injectienaalden, wattenstaafjes en dreigementen van maatschappelijke uitsluiting. En vanwege de vele halve waarheden en onzin rond het virus en de vaccins. Leugens verspreiden zich vele keren sneller dan de waarheid.
O ja, gisteren was het ook Vaderdag. Ik heb zowaar een paar stukken pizza gegeten. Ze smaakten mij nog steeds niet. Doe mij dan maar Italiaanse bami, ook wel spaghetti genoemd.