donderdag 24 juni 2021

Goede deal


Als het volgens mijn plan verloopt, heb ik voor meer dan de helft van de prijs een spiksplinternieuwe huishoudaccu gekocht. Ik moet niet te vroeg juichen, want de oude moet ik dan zien te verkopen.
Ik heb de oude accu ooit op de kop weten te tikken. We hebben hem in combinatie met een omvormer gebruikt om de 230 volt koelkast onderweg operationeel te houden. Dat werkte prima, zij het dat de accu na zo'n 4 uur bijna leeg was. Gelukkig niet helemaal ontladen, want de omvormer waarschuwt tijdig voor een te laag voltage. Dan wordt ie uitgeschakeld. De oude accu was een start exemplaar en dus ongeschikt. Ik moest een tractie accu (voor stroomvoorziening) hebben voor deze toepassing. Maar die vond ik toen nogal prijzig. Als het mij lukt om de oude te verkopen, dan heb ik relatief goedkoop een nieuwe en correcte accu.
Op het www zag ik een tractie accu in de aanbieding, die qua maatvoering en prestaties zou voldoen aan mijn eisen. Die heb ik besteld en ontvangen. Maar toen bleek de werkelijke maatvoering wat hoogte betreft 4 cm hoger dan de website vermeldt. Foute boel dus. Gelukkig is de service bij de leverancier toppie. Er werd voor mij de juiste accu in het magazijn opgezocht en de foute kan zonder problemen geruild worden. De goede accu is zelfs €30 goedkoper!