donderdag 17 juni 2021

Op basis van informatie

In alles wat ik doe of laat is mijn besluit gebaseerd op informatie. Ik mag dan sleutelen aan bromfietsen, motorfietsen en auto's, maar ik ben geen monteur. Ik ben ook geen installateur, maar ik doe wel dingen op dat gebied. Zoals een verwarming plaatsen en aansluiten, kabels trekken, contactdozen monteren enz. Ik timmer en zaag erop los, maar ik ben geen timmerman.
En zo doe ik nog veel meer dingen, die gebaseerd zijn op informatie. Vooraf lezen en/of gebruik maken van mijn eerdere ervaringen, waarvan ik de informatie in mijn geheugen heb opgeslagen.
Tijdens mijn loopbaan hield ik me bezig met allerlei systemen, salarisadministraties, debiteuren en crediteurenbewaking, financiƫle administraties, logistiek, hard- en software beheer, servicemanagement enz. Maar ik was op geen van die gebieden een specialist. Ik ben wel gewend veel informatie te achterhalen, zodat ik in mijn beleving een goed besluit kan nemen voor de telkens terugkerende vraag : Doen of niet doen?
Toch zijn er situaties, waarin ik best wel weet van hoe en wat. En toch laat ik het werk dan liever aan de vakman over.
In het verlengde hiervan ben ik dus ook geen arts, immunoloog, bioloog of viroloog. Maar wel iemand met een flinke dosis informatie en een gezond verstand.