maandag 28 juni 2021

Naar een koelere plek

Na de warmte in het zuiden des lands, waar we gelukkig een zwembad op de camping hadden, gaan we dit keer een koelere plek opzoeken. Bij een temperatuur van nog onder de 25 Celsius voelen we ons het best. Desnoods met de bustent en/of een windscherm opgezet.
Naar aanleiding van onze laatste uitje hebben wij weer wat veranderingen aangebracht. De grote watertassen beginnen bij de handvatten scheurtjes te vertonen. Om een breuk tijdens het vervoeren van water, de vaat of de was te voorkomen, heeft Sonja een andere bak ingezet. Zelf ga ik nog twee open kastjes van een klepje voorzien. Geen houten dichte deurtjes, maar paneeltjes wit geplastificeerd gaas die ik op maat ga maken. Tenminste dat hoop ik. Hier is het gaas dat ik op het oog heb namelijk niet voorradig.
De spullen in die vakken vallen soms op het bed. Niet echt een ramp, want het gaat om hand- en theedoeken en dvd's. Maar telkens wanneer dat onderweg gebeurt schrikken we toch even. We hebben ook nieuwe folie in de bus gedaan. Om de oude raamfolie te kunnen vervangen. Leuk klusje voor als we ergens rustig staan.
De matten op de vloer zijn ook vervangen. Die zijn na zo'n 5 jaar aan de onderzijde gaan verpulveren. Er ligt nu een stuk grastapijt in. Hopelijk merkt Fenna dat het geen echt gras is. Ze doet haar behoefte namelijk graag in het gras.... Tot slot komt er op haar slaapplek tussen de beide stoelen een los kleedje te liggen. Hoewel ze op een eigen kussen ligt, tref ik na een vakantie vaak hondenharen aan op de vloerbedekking. Daar willen we van af.
Na deze trip gaat de bus drie weken op stap. Zonder ons, maar met anderen.