maandag 14 juni 2021

Vreemde geluiden

Het is maandag. Er zijn al aardig wat gasten vertrokken. Zoals gezegd is het sanitair hier puik. Dik voor mekaar dus. Het is net als thuis : genderneutraal. Dus dames en heren maken gebruik van dezelfde voorzieningen. En..... zonder gezeur of klachten. Zo sta ik me te scheren (zonder mondkapje), terwijl naast mij een vrouw haar tanden poetst (ook zonder mondkapje, want ze heeft geen prothese). Ook de toiletten en de douches zijn voor gezamenlijk gebruik. Ergo, een heel huiselijk gebeuren.
In die ruimte klinkt muziek. Da's ook prettig voor hen die zich schamen voor de bijgeluiden die tijdens de grote boodschap zich kunnen voordoen. Het varieert hier van geluidloos tot met aardig wat decibels. Je hebt geen lucht of heel veel. Of je kunt koken of niet. Haha! Sommigen proberen dat geluid te timen met dat van de muziek. Al hebben niet alle nummers drum- of trompet- of tubageluiden. En aan verzoeknummers doen ze niet.

Vanmorgen hoorde ik iets vreemds. Iemand kwam naast mij zitten (wel in een apart hokje hoor) en toen hoorde enkel het geluid van het afrollen van de wc rol en de korte ruk om het af te scheuren; rits, krak, rits, krak enz. De rol zit in een soort trommel, dus je kunt horen wanneer iemand aan wc papier toe is. Ik probeerde me voor te stellen wat die bezoeker aan het doen was. WC papier stelen? Toen ik het na terugkeer aan Sonja vertelde, zei ze ook zo'n ervaring te hebben opgedaan. Dat vraagt om een nader onderzoek. Misschien moet ik een spiegeltje op mijn sandaal plakken? Of even aankloppen en vragen wat ie doet?
Gisteren was het vrij stil in het zwembad. Dus ben ik er even ingedoken. Heerlijk zeg! Na de koele duik kon ik me onder de buitendouche even afspoelen. Dat is ook zoiets : wie gezwommen heeft mag dus niet in het sanitairgebouw zich gaan afspoelen onder een douche. Netjes!