dinsdag 15 juni 2021

Vroeg in het zadel

Thorn
Een rare uitspraak, want we zitten op het zadel. Maar goed, vanmorgen waren we voor ons doen al zeer vroeg op pad. We zijn via Hunsel naar Ittervoort gefietst. Over smalle geasfalteerde landwegen. Fietsend over die wegen valt het ons op, dat gemotoriseerd verkeer nauwelijks snelheid mindert als ze ons passeren. Ze staan blijkbaar niet stil bij het feit, dat er altijd iets onverwachts kan gebeuren. Zoals een voet die van het pedaal schiet, een ketting die vastloopt of breekt en meer van die ongein.

Ook de amateurwielrenners minderen geen vaart als ze op de fietspaden inhalen. Na Ittervoort door naar Thorn, waar Fenna even mocht zwemmen in De Grote Hegge.
Omdat het vroeg was, konden we nergens terecht voor een kopje koffie. We zijn wel op de terugweg speciaal een weg overgestoken, op aanwijzing van een groot bord met een
ouderwetse watermolen. Met zo'n schoepenrad. Vanaf 10.00 uur zou je daar iets kunnen drinken, stond op het bord vermeld. Eenmaal bij de ingang aangekomen, zagen we een kleiner bord met de tekst Gesloten. Men had ons de moeite kunnen besparen, door op het bord langs de weg die tekst ook te vermelden. Maar ach, het is vakantie. Tegen elven waren we weer bij de camping. Daar hebben we van een kop koffie genoten met een..... Bossche bol! Die kregen we van de buurvrouw. Zij had geen tijd om die te verorberen, vanwege allerlei afspraken. Ze waren vanmorgen vroeg al op weg naar huis.